Pagina's

dinsdag 13 augustus 2013

Granny's en tulpjes

Ik deed weer eens mee aan een swap. Dit keer een verrassingsswap. Iedereen die mee deed mocht een lijstje opgeven met wat zij graag als verrassing zou willen krijgen. Daar kon je dan wat uit kiezen om te haken. Mijn partner wilde graag een granny tas zoals deze van Haken en meer. Dus ging ik aan de haak. Ik maakte 34 vierkanten en haakte ze aan elkaar volgens deze methode. Toen ze allemaal aan elkaar zaten vond ik de bovenkant er nog niet leuk genoeg uitzien. Ik koos 6 kleurtjes uit om 6 rijen vasten te haken. Als laatste haakte ik nog een randje golfjes. Je haakt dan 1 vaste, 3 stokjes in 1 vaste, en dat herhaal je tot je helemaal rond bent. En dan krijg je dit resultaat.
Ik ben zelf niet zo'n fan van open tassen ivm grijpgrage handjes, dus ik maakte de binnentas met een verzonken rits en een schouderband die je kan verstellen.

De schouderband is origineel wit, maar ik heb aan beide kant rood-met-witte-stipjesband erop genaaid.

Zie hier de oranje rits zodat je hem mooi kan afsluiten.

En de binnenkant, een geweldig stofje uit de kringloop die ik een tijdje geleden gescoord heb. In de zijnaad heb ik een lintje genaaid met een karabijnhaak eraan zodat je daar mooi je sleutels aan kan hangen. En natuurlijk mijn label. Aan de andere kant zitten nog zakjes, maar die ben ik vergeten om op de foto te zetten.
Ik maakte ook nog een kaartje voor bij de tas:
Ik gebruikte een zwarte H omdat ik de blauwe kapot trok, maar het pakte leuk uit.
Ik ben weer erg trots op het pakket wat ik verstuurde, en ik kreeg gelukkig ook een blije mail dat mijn partner er erg blij mee was. Nu wachten op mijn verrassing.
 
 


3 opmerkingen:

Amarins zei

En die blije swappartner was is. Leuk om die prachtige tas ook hier te zien. en ik heb dus ook een blog waar hij van de week ook nog gaat pronken. Groetjes, Amarins

Margaret zei

Zo dat is wel een hele mooi tas. En dat met een verrassingsswap. Mooi kado hoor.

Pigtails zei

Wat 'n pragtige tas!