Pagina's

dinsdag 26 februari 2013

Kaas-uienbrood

Weer eens een berichtje van mijn kant. Ik ben met van alles en nog wat bezig maar er is niet echt iets af wat ik kan laten zien hier. Wel heb ik laatst een heerlijke kaas-uienbrood gemaakt. Het viel mij mee hoe makkelijk het is om dit te maken:
Ziet er goed uit he ^-^ Het recept komt bij de Lidl vandaan, op zo'n kaartje die je mee kan nemen. Voor degenen die hem gemist hebben hieronder het recept:
 
Ingrediƫnten:
-300 gram bloem
-1 tl paprikapoeder
-100 gr. geraspte oude kaas
-2 zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes
-3 uien
-zout
-2 dl. water
-5 gr. gist
 
- Kneed de bloem, zout, water en gist goed door elkaar.
-Laat de deegbal in een met olie ingesmeerde kom onder een vochtige keukendoek ong. 40 minuten rusten in een warme omgeving.
-Maak de uien schoon, halveer ze en snijd ze in hele dunne partjes. Kook de uien 1 minuut in een pan met water en giet ze af.
-Verwarm de oven voor op 180 graden. Als het deeg gerezen is leg dit dan op een met bakpapier beklede ovenplaat.
-Druk het deeg iets plat en leg de zongedroogde tomaatjes erop, daarop de uien en strooi de kaas erover.
-Strooi het paprikapoeder erover en bak het brood in de oven in ong. 40 minuten gaar.
 
Het brood was erg lekker, maar wel een beetje flauw naar onze smaak. Voor de volgende keer ga ik hem nog eens maken maar dan met verse rozemarijn door het deeg. Lijkt me wel wat.
 
En dan ook nog een foto van de valentijnsswap die ik heb gekregen:
Deze verwennerij heb ik allemaal gekregen van Simone. Heel erg bedankt nogmaals!
 


2 opmerkingen:

Unknown zei

Weet je zeker dat het niet mega veel werk is? Het klinkt erg bewerkelijk. De foto ziet er wel heeeeeel lekker uit en uienstok is zo lekker. Misschien eens proberen in het weekend.
Leuke dingen heb je gekregen met de Swap!

xx Monica

Jos van KloskaCreAtief! zei

kaasuienbrood is zoooo lekker!