Pagina's

maandag 30 mei 2011

Shoulderette...

...zoals dat zo mooi in het engels heet. Hier in Nederland is het schouderwarmer, klinkt toch een stuk minder sjiek. En sjiek staat ook niet zo mooi als chique, blijft jammer dat er bij een aantal woorden nieuwe spelling overheen is gegaan. Maar dat is weer een ander verhaal ;-)

Afijn, deze schouderwarmer lag al een tijdje bijna klaar, maar doordat ik zo'n pijn in mijn hand kreeg van het haken lag hij een paar maanden stil. Gisteren de laatste toer eraan gehaakt en het mini-vestje in elkaar gezet:
Na wat verwarring bij Eef over waar de knoop nou zat om het mini-vestje vast te maken vond ze hem toch wel erg leuk. Op school vertelde ze trots aan de juf dat mama hem voor haar gemaakt had. Juf heeft toen in de klas verteld wat haken nou is, waar een mini-vestje al niet toe kan leiden!

Je kan hem net zo groot maken als je zelf wilt, de volledige tutorial kan je hier vinden. En als je het engels niet helemaal begrijpt, je haakt een lange rechthoekige lap in een leuk stokjespatroon. Wel eerst even opmeten hoe lang je de mouwen wilt hebben. Als je de gewenste lengte hebt dan naai je de mouwen dicht en klaar! Een kind kan de was doen. Fijne avond nog.


1 opmerking:

Marjolein zei

Leuk Bri!
Top....wat een werk.
Toch de haaknaald maar weer eens tevoorschijn halen ;)

Liefs,
Marjolein