Pagina's

zaterdag 24 oktober 2015

Mara-Lotta jurk

Toen ik las van de wedstrijd op Compagnie M had ik meteen wat ik mijn hoofd zitten. Van het begin af aan ben ik al fan van het Mara bloesje. Die moest er dus zeker bij zitten. Eerst wilde ik er een jumpsuit van maken, maar jumpsuits en naar de wc gaan zijn niet zo'n goeie combi. Dus bedacht ik om er een jurk van te maken.
 
In de categorie Mix&Match mag je twee patronen samen voegen, dus pakte ik er een ander patroon van hun bij, de Lotta jurk. Ik tekende alleen de rok met de omvouwzakjes en vandaar ging ik verder.
 
De bloes heeft normaal gesproken plooitjes tot halverwege zodat hij wijd valt. Maar dan pastte hij niet bij de rok. Dus naaide ik de plooien helemaal tot het einde van de bloes (ik had hem wel korter gemaakt) zodat hij recht viel.
 In de rok naaide ik ook plooien in plaats van hem te rimpelen zodat hij beter bij elkaar pastte qua model.
De achterkant van de bloes knipte ik door en daar plaatste ik een rits. Dat is toch makkelijker aantrekken met een jurk. En ook aan de achterkant van de rok weer dezelfde plooitjes.
Tussen de bloes en rok naaide ik nog paspel. Zelf gemaakt van een koordje en de juiste kleur biaisband. Ik twijfelde nog even om dat te doen, maar Michael zei dat moet je doen mama. Dus luisterde ik braaf naar mijn zoon ;-)

 De zakjes worden normaal met een tegenkleur gemaakt zoals in het patroon staat. Maar ik vond het leuk om ook hier weer paspel te gebruiken. Het geeft een wat sjieker geheel.
 Als mouwen nam ik de vlindermouwtjes uit alle keuzes in het patroon.
 En tot slot naaide ik nog een tule onderrok voor onder de jurk. Toen ze naar beneden kwam in haar nieuwe outfit kreeg papa meteen het jaren 50-gevoel. Al met al heb ik enorm veel plezier gehad met het naaien van deze jurk.
En zie hier, een blije dochter.
 
 
 
 


Geen opmerkingen: