Pagina's

zondag 31 mei 2015

Southbay

Een tijdje geleden vond ik wat leuke gekleurde bolletjes wol op zolder. Vorig jaar gekocht bij de Wibra, om een sjaal mee te maken. Ik pakte het patroon van de Southbay sjaal erbij, want die stond al een tijdje op mijn lijstje om ooit eens te maken. En dat is gelukt.
Mijn vaste model showt hem hier even. Op het blog van Jip by Jan zag ik een tijd geleden dat zij er knopen op gemaakt had zodat de sjaal niet van je schouders afwaait tijdens het fietsen. Dat leek me ideaal. Dus haakte ik er ook nog drie randjes vasten aan, een rijtje stokjes met drie knoopsgaten ertussen. En om het af te maken, deed ik er nog een bolletjesrandje aan het eind aan.
In mijn knopenbak vond ik nog drie grote roze knopen, en die maakte het geheel af.
Een fijne omslagdoek die ik mooi kan gebruiken tot ik eindelijk een leuke zomerjas vind.
 
 
 


donderdag 28 mei 2015

Apple

Het stofje dat ik voor Michael zijn verjaardagshemd gebruikte was zo leuk dat ik probeerde om er nog een kleine versie uit te halen. Op de mouwen na lukte dit bijna.
Een borstzakje zonder paspelbandje, die was ik vergeten in de gauwigheid.
Om de mouwen op te lossen knipte ik de mouwen in tweeën, en zo had ik precies genoeg stof.
Tussen de mouwen stak ik een paspelbandje, net alsof het zo hoort. Voor een volgende keer ga ik de mouwen nog eens een keer in twee knippen, maar dan proberen het paspelbandje door te laten lopen met het bandje op de rug. Dat lijkt me een best leuk effect.
 
Het patroon van dit hemdje heet Apple en komt uit de Ottobré 3 van 2010.
 


zondag 24 mei 2015

Dupont & Dupond

Volgens traditie maakte ik voor mijn oudste zoon een overhemd voor zijn verjaardag. Hij werd afgelopen 15 mei alweer 14 jaar. Hij zou het toch nog wel leuk vinden om een zelfgemaakt overhemd te krijgen van zijn moeder. Gelukkig maar, want dit vind ik een veel te leuke traditie om verbroken te worden. Ik vond dit leuke stofje op de stoffenmarkt in Utrecht.
Het originele patroon geeft aan twee borstzakken met kleppen. Maar omdat het patroon van de stof vrij druk is maakte ik er 1 borstzakje van met een paspelrandje aan de bovenkant.

De achterkant van zijn hemd knipte ik door tweeën en naaide daar ook een paspelbandje tussen om het geheel een beetje te breken.
 
Ik gebruikte voor dit overhemd het patroon Dupont & Dupond uit Ottobré 3 van 2012. En had de grootste maat nodig voor Michael. Nu dus op zoek naar leuke tienerpatronen, want zolang ik nog wat voor hem mag maken moet ik daar gebruik van maken.


donderdag 21 mei 2015

Ishidress



An van StraightGrain vroeg een tijdje geleden om testers voor haar nieuwe patroon. Ik schreef me in om maat 10 voor haar te testen en tot mijn grote geluk mocht ik meedoen.
Ik had van iemand een grote zak met stofjes gekregen die ze niet meer gebruikte, en daar zat een heel leuk stofje in die ik persé voor de zakken wilde gebruiken. Erbij koos ik nog aardbeitjesstof van Dapper en een groen katoentje. Dat maakte bij elkaar deze jurk:
Het is een vrij wijde jurk geworden waarin ze lekker kan spelen en dansen. Aangezien dat haar hobby is werd dat meteen even goed uitgetest op de dansles.

De zakken vind Evelien echt geweldig, ze kan er zelfs haar knuffel in kwijt.

Voor de achterkant beschreef het patroon een blinde rits. Hier in het stoffenwinkeltje verkopen ze die niet. Ik zou dan een paar dagen moeten wachten om een rits te scoren, maar daar was ik te ongeduldig voor. Mijn motto is dan ook, of een rits is onzichtbaar, of hij valt lekker op. Ik nam dezelfde kleur als de aardbeien, en het misstaat niet.

Kijk, daar is mijn dametje met haar nieuwe jurk. Superblij is ze ermee, en als zij blij is ben ik het ook. An bedankt voor het te mogen testen, het was een leuke ervaring.
 
 Wil je nog meer leuke versie's zien van deze jurk, volg ons dan op de blogtour van de Ishidress:
 


ishi tour button

VanAtotZetje | P'tits Monstres | Aamore | Flieg Federfrei | Neven Jansen | Lieveke en Zus | Feathers Flights | Brigitte Whatsup | Lily & Woody | Kaatjenaaisels | Our Chez Nous | Creative Needle and Threads | Sisko By Mieke | Conversas de Hermanas | My Minnie Mie | Bobby & Minouch | Bonnie and Lottie | Bellelien | Kid Approved | Les Jardins d'Elysse | S Is for Sewing | Groovy Baby and Mama | Made By Sara | C'est La Vie | Boomie Blogt | While She is Sleeping | Kelly Jade | Miestaflet | Glitter & Wit | La Folie Sewing Booth | A Jennuine Life | De Zusjes | Le Labo* d'Isa| Welcome to the Mouse House | Stannel | My Cozy Co | Morningstar Designs

dinsdag 19 mei 2015

Boodschappennetje

Vanaf januari zijn er geen gratis plastic tasjes meer te krijgen. Ik geloof dat je ze dan nog wel kunt kopen, maar als echte hollander zijnde, maak ik er liever eentje zelf om dan mee te nemen.
Ik zag ook op meerdere plekken op facebook gehaakte boodschappennetjes tevoorschijn komen. En origineel als ik ben.....maakte ik er ook eentje.
Hij is wel wat langwerpig uitgevallen, maar al met al is het een vrolijk netje geworden waar ik vrolijk mijn boodschappen in kan vervoeren.
 
Wil je hem ook haken? Het patroon vind je hier.


maandag 18 mei 2015

Recyclen deel 3

Evelien had ook nieuwe pyama's nodig, maar wilde toch voor de zomer liever een nachthemd hebben. Zo gezegd zo gedaan. Ik nam een patroon voor een t-shirt, maar tekende die langer en wat wijder naar beneden uit. Zo kwam hij mooi tot haar knieën.
Op het shirt zit nog wat bling bling, ze was dan ook erg blij met haar nieuwe nachthemd.
En omdat ik lekker bezig was maakte ik er nog eentje voor haar.
Hiervoor gebruikte ik 3 shirts, maar het resultaat is er niet minder om.
 


vrijdag 15 mei 2015

Recyclen deel 2

Ik had nog een leuke combinatie aan oude T-shirts voor een pyama voor Laurens.
Ook voor deze gebruikte ik een patroon uit de Ottobré 3 van 2010.
Hij vind ze ook heerlijk zitten, dus win/win situatie.

 


woensdag 13 mei 2015

We gingen eens recyclen

Afgelopen maand heb ik flink lopen opruimen in huis. Er gingen ook heel veel te kleine en verwassen shirts weg. Maar Laurens en Evelien hadden ook pyama's voor de zomer nodig. Dus knipte ik van oude T-shirts nieuwe pyama's.
 
Ik begon met een broekje uit de Ottobré nr 3 uit 2010.

En ook van het shirtje haalde ik het patroon uit hetzelfde boekje.
Samen maken ze deze leuke pyama voor Laurens, lekker recyclen en al gauw 7 euro uitgespaard voor het kopen van een nieuwe pyama. Deze week volgen er nog meer.
 


zondag 10 mei 2015

Swapperdeflap

Deze swap is van afgelopen maand. Ik maakte voor iemand uit België een Vinktas. Dat blijft een succespatroon. Omdat je best creatief moet zijn met het bedrag wat je per swap mag uitgeven (15 euro inclusief verzendkosten) gebruikte ik dit keer een alternatief stofje voor de buitenkant. Namelijk theedoeken van de Action.
De ribstof aan de onderkant komt uit de kringloopwinkel. En voor de banden gebruikte ik kant en klaar tassenband waar ik nog een leuk motiefje op stikte met een siersteek op mijn naaimachine. Ik maakte ook een ritsvakje, zodat je je portemonnee veilig op kan bergen tijdens het shoppen.

Aan de binnenkant gezellig paddestoelenstof die ik vond tussen de stoffen bij de Kwantum. Daar kan je hele leuke stoffen scoren die tussen de 3 en 5 euro per meter kosten.
Met de restjes maakte ik nog dit kleinere tasje, ik heb deze al vaker gemaakt volgens deze tutorial.

Ook aan de binnenkant weer de paddestoelen. En tot slot nog een kleinigheidje voor haar kindjes.
Kleine zakjes, en aangezien het bijna pasen was (luie blogster), vulde ik de zakjes met wat paaseitjes. Het patroon van deze zakjes komt uit het boek Zo Geknipt 2, en nu op naar de volgende swap.
 


vrijdag 8 mei 2015

Wijnfleszak

Een paar maanden geleden was een vriendin jarig. Zij houdt ook wel van een wijntje, dus kocht ik voor haar natuurlijk een heerlijke fles wijn. En om die in stijl te geven maakte ik de wijnfleszak uit het eerste boek van Zo Geknipt.
Het retro-stofje heb ik ooit eens gekregen van mijn tante. Het is een lekker stevig katoentje en dat komt met van die zware wijnflessen goed van pas.

Dit wijntje heet Choco Vine, super lekker. Maar het gaat natuurlijk om de tas.

Achter het wijntje zie je nog een glimp van mijn label. Het was een leuk project om te naaien.


maandag 4 mei 2015

Swapperdeflap

 
Het bloggen staat op een laag pitje en toch vind ik dat wel jammer. Ik heb de laatste tijd weer veel leuke dingen gemaakt, en die mogen toch wel even in the picture.
Zoals de een na laatste swap waar ik aan mee deed. Het was een 1 op 1 swap met het thema Klassiek. Erg moeilijk thema omdat dat niet echt in mijn straatje ligt. Uiteindelijk maakt ik dit tasje van leer en schattige bloemetjesstof aan de binnenkant.
 
Het paspel langs de rand heb ik zelf gemaakt van biaisband die ik kreeg van mijn collega. Zij was op vakantie geweest naar Brazilië en dacht heel lief aan mij toen ze deze bloemetjes zag.

Met een magnetische sluiting, nog nooit gebruikt in een werkstuk. Voor alles is een eerste keer en ook deze zal vaker voorkomen.

Mijn swappartner houdt ook van haken, van de rest van de stof maakte ik een haaknaaldenmapje.

Ook weer met het mooie leer aan de buitenkant. Ik was best tevreden over het resultaat, en gelukkig was mijn swapmaatje dat ook.