Pagina's

woensdag 27 augustus 2014

Gehaakt portemonneetje

De granny's lagen al een tijdje klaar om er iets mee te gaan doen. Maar wat wist ik niet. Tot afgelopen week ik had bedacht dat het ook leuk zou zijn om ze in een portemonnee te verwerken. Zo gezegd zo gedaan:
Voor het mooie zou ik de volgende keer de granny's opspannen voordat ik ze aan elkaar maak.

Met een ritsje en een voering van katoen zodat er geen geld tussen het haakwerk door kan glippen. En met al die verschillende granny's die te vinden zijn op internet tegenwoordig kan ik nog heel veel verschillende portemonneetjes haken. Het is een leuk werkje om even tussendoor te doen.


dinsdag 19 augustus 2014

Mobielhoesje #3

Nog een hoesje in fluo-stijl. Ze zijn erg leuk om te maken.
Als eerst maak je een granny en daarna met stokjes de hoogte in. Het is de kunst om de maat van de granny aan te passen aan de maat van je telefoon.

Dan kan je voor elk merk die je maar wilt een leuk hoesje maken.


maandag 18 augustus 2014

Mobielhoesje #2

Ik maakte nog een hoesje, deze past om een wat grotere telefoon.
De kleuren zijn ook iets rustiger dan het vorige model ;-) Het haken is ook weer heerlijk om te doen zo tijdens deze druilerige dagen.
 
Ik zag dat ik nu op 90 volgers sta, dat is al bijna 100. Dat zou ik zo graag willen he, 100 volgers. Dat heeft toch iets magisch dat getal. Ik ga eens iets bedenken voor een give-away. Die komt volgende week op mijn blog te staan. En als ik dan de magische grens van 100 behaal (of 50 via Bloglovin', dat is ook leuk) dan verloot ik de give-away onder jullie.


zaterdag 16 augustus 2014

Telefoonhoes

In september ga ik weer met mijn zusje op de creatiefmarkt in Alkmaar staan. Ik ben nu bezig om allerlei leuke dingetjes te maken. Dit hoesje heb ik van de week afgemaakt. Met twee granny's onderop en daarna stokjes haken tot je de goede afmeting hebt:
 

Ik heb een fluo katoentje gebruikt voor de bloem. Samen met zwart steekt dat mooi af.
Dit hoesje past om de samsung galaxy, maar er zijn natuurlijk nog veel meer telefoons in soorten en maten. Gelukkig kan je op internet makkelijk de formaten van de verschillende telefoons vinden zodat ik daar dan weer een patroon van kan maken. Lekker bezig dus met dit druilerige weer.
 


vrijdag 15 augustus 2014

Mara blouse deelnemer

Misschien hebben jullie het al gezien op de verschillende naaiblogs, maar er is een Mara Blouse bloghop aan de gang. Dit keer mocht ik ook meedoen, wat ik natuurlijk hartstikke leuk vind om te doen. Het stofje wat ik gebruikt heb vond ik een paar maanden geleden op de rommelmarkt. Ik kocht hem met het patroon van de Mara Blouse in mijn achterhoofd. Gelukkig zat er genoeg stof op de lap om de blouse te verlengen tot jurk, en dat heb ik dan ook gedaan. Mara blouse Zie hier ook de achterkant van het jurkje. Mara blouse Evelien wilde ook graag zakken in haar jurk zodat ze haar schatten makkelijk mee kan nemen. Ik vond het zelf leuk om er een bijpassende riem bij te maken. Dus stikte ik in de zijnaden van de jurk nog wat lusjes zodat hij goed blijft zitten. Mara blouse Evelien koos nog een leuk sierrandje op mijn naaimachine om de riem mee te versieren. Mara blouse Het paspel wat ik gebruikte is een overblijfsel van een jurk die ik al eens eerder maakte, de knoopjes zijn van mijn oma geweest. Die heb ik een tijdje geleden uit haar knopendoos gevist. Mara blouse Voor de mouwen koos ik voor de vlindermouwtjes. Voor nu lekker luchtig, en voor straks, als het wat kouder wordt, dan kan ze er makkelijker een vestje over dragen. Mara blouse Al met al is het een hartstikke fijn patroon om mee te werken, met veel leuke opties om je eigen creativiteit er in kwijt te kunnen. Voor mij een echte aanrader. Bedankt Marte voor het organiseren van deze leuke bloghop. Mara blouse

vrijdag 1 augustus 2014

Naaikist of is het een schatkist?

Naaikist, nou ja, zeg maar meer schatkist. Ik heb deze voor mijn vakantie op de kop getikt op marktplaats. Maar de mevrouw waar ik hem kocht was op vakantie, en ik ging zelf nog weg. Dus vandaag kon ik hem dan ophalen. Ik had alleen op de naaikist geboden dacht ik.
Eentje van echt hout, zoals ze vroeger gemaakt werden.

Terwijl ik naar de auto liep voelde ik al wat rammelen. Eenmaal thuis maakte ik de kist open en toen kwamen de schatten tevoorschijn.
Allemaal knopen, garen, meetlintjes, je kan het zo gek niet bedenken.
Vooral dit vind ik dan echt fantastisch, ook in de binnenkant van het naaldenboekje zitten er nog naalden.
En ook deze kaartjes, vol met veiligheidsspelden. Atlas is een doosje met gewonen spelden. Heerlijk ouderwets, ik hou ervan.
En zie hier het laatste, het hoedje als speldenkussen, en een la vol met ouderwets stopgaren. Voor 
€ 12,50 heb ik hier toch geen miskoop aangedaan.