Pagina's

vrijdag 31 januari 2014

Zoë

Soms maak je wel eens een kaartje waarvan je zelf denkt : Whaaa, wat gaaf! Dit is zo'n kaartje. Gemaakt voor iemand die ik ken via de scrapfora en nu voor het eerst mama is geworden.
Met een leuke kalenderstempel waar de geboortedag met een hartje is gekenmerkt. Een geëmbosde achtergrond die ik gedeeltelijk met inkt heb bewerkt. Een roze paperclip-hartje ooit bij de hema gekocht. En een grote roze knoop van de Action. Met een tangetje heb ik het oogje eraf gehaald. En toen met rub-ons de naam erop gezet. Nu maar hopen dat de ontvangster ook denkt: Whaaaa, wat gaaf! ;-)


maandag 27 januari 2014

Love

Van de week weer wat Zentangle uitgeprobeerd, dit keer op een correspondentiekaartje:
Ik vond hem te leuk om zomaar te laten liggen en heb er een valentijnskaartje van gemaakt. Love inkleuren met een posca-pen. Drie hartenknoopjes erbij en stempelen met een rode lippenstempel die ik gescoord heb bij de Xenos. Dan krijg je dit resultaat:
Deze kaart doet mee voor de hartenuitdaging op Dutch Card Lovers.
 


zaterdag 25 januari 2014

Prototype

Van de week heb ik een tasje gemaakt. Het is een prototype, het model wat ik bedacht heb vind ik heel leuk. De afwerking is niet helemaal naar mijn zin. Achteraf heb ik de zijkanten iets te snel eraan genaaid waardoor ik de binnenkant niet meer netjes kon naaien.
Het doorzichtige zakje op de voorkant is boeklon. Die heb ik dubbel gevouwen met de plakrand naar binnen (uiteraard), biaisband om de bovenkant en met een kleine zigzag op de voorkant genaaid.

En hier de binnenkant, zoals je ziet zijn niet alle naden weggewerkt. Daar wil ik nog wat voor verzinnen. Nu heb ik ze met een kartelschaar geknipt zodat ze niet gaan frullen.
Het model heb ik goedgekeurd, nu nog verder prutsen zodat hij helemaal naar mijn zin is.
 
Hebben jullie gezien dat aanstaande maandag de nieuwe Kid's Clothes Challenge weer begint? (zie knop aan de zijkant van mijn blog) Ik ga weer meedoen, de stofjes heb ik alvast uitgezocht!!


donderdag 23 januari 2014

60!

Weer eens een kaartje gemaakt voor iemand die alweer 60 werd.
De tags vond ik twee weken geleden bij Tiger (superleuke winkel) in Utrecht. De rest van de spulletjes had ik allemaal op zolder liggen.


zondag 19 januari 2014

Zentangle

Ik ben lid geworden van een nieuw scrapforum, het cropcafé,  en daar hebben ze een stuk over mixed media. Er werd nu een uitdaging gegeven om zelf een Zentangle te maken. Vroeger vond ik Doodlen ook erg leuk om te doen. Dat zijn van die gedachtenloze tekeningetjes die je maakt als je een telefoongesprek o.i.d. voert. Volgens mij is Zentangle daar een iets uitgebreidere versie ervan.
 
Dus gisteravond haalde ik wat zwarte pennen tevoorschijn en ging aan de slag. Mijn basis was een grote bloem en van daaruit ging ik verder. Met deze Zentangle als resultaat:
Ik vind hem best tof geworden, en het is ook ontzettend rustgevend om te doen. Gedachten op oneindig en gaan.
 
Wil je het ook eens proberen? Hier vind je een schat aan inspiratie.


zaterdag 11 januari 2014

Jarig!!

Vandaag was ik jarig. Na ja, eigenlijk gisteren aangezien het al twaalf uur is geweest. Maar ik had het gezellig, mijn broer en schoonzus bleven fijn plakken tot na twaalven. En ik zit nu met anderhalve fles Prosceco in mijn mik dit berichtje te tikken.
 
Ik kwam tot het idee om van elke vrijdag een I love 1976 item te maken. Ten eerste ben ik in 1976 geboren en dat is al loveble natuurlijk *wink*. Ten tweede werden er in dat jaar fantastische dingen gemaakt. Op de eerste I love 1976 vrijdag beginnen we met het nummer dat op nummer 1 stond op mijn geboortedag. En nu al vele jaren het nieuwe jaar inluid met de top 2000. Ja de trouwe volgers van de top 2000 weten dat wel. Het is uiteraard Bohemian Rhapsody, wie kent het nummer nou niet. Genieten, met volle teugen:

vrijdag 3 januari 2014

Nieuw jaar, nieuwe kansen (#3)

Ruim anderhalf jaar geleden kocht ik een goed zittende spijkerbroek. Een week later gingen we op vakantie en ging ik stoppen met roken. Ik ben nog steeds gestopt, maar die spijkerbroek die kon ik na de vakantie niet meer aan. En nu nog steeds niet. Dat is mijn derde voornemen.
Halverwege het jaar wil ik dit setje weer aankunnen:
Het shirtje pas ik wel maar zit veel te strak om mijn lijf heen. Het hoort lekker los te zitten. Dus zie je mij over een half jaar lopen met dit setje, dan weet je wel hoe laat het is ;-)
 
 

donderdag 2 januari 2014

Nieuw jaar, nieuwe kansen (#2)

Mijn tweede voornemen is om een hoop dingen die ik hier heb liggen eens eerst af te maken. Je kent dat wel, van die halve projectjes die je dan in een hoek legt omdat je iets anders tegenkomt wat veel leuker is om te maken :)
Dit is een van die projectjes, die heb ik vanavond afgemaakt:
Het patroon heb ik zelf bedacht, eerst de muts haken en af en toe passen dan komt het vanzelf goed.

En als laatste de ogen erop maken. De muts is helemaal in vasten gehaakt, dus lekker warm voor de winter die vast nog komen gaat.


woensdag 1 januari 2014

Nieuw jaar, nieuwe kansen (#1)

Gelukkig nieuwjaar aan al mijn trouwe lezers. Het jaar 2014 wordt vast weer een mooi jaar. Ook heb ik weer wat nieuwe voornemens gemaakt. Ik wil graag mee gaan doen aan het CAL-project van dit jaar. Een deken waar elke week een streep van wordt weergegeven. Het deken staat al een tijdje op internet. Maar deze dames hebben hem in het nederlands vertaald en vonden het leuk om er een gezamenlijk project van te maken. Ik heb me niet opgegeven, omdat ik de ene week meer kan haken dan de andere week. Maar probeer wel mee te doen op mijn eigen tempo. De kleuren die ik uitgekozen heb zijn deze:
Het meeste gekregen van mijn broer en zus voor mijn verjaardag vorig jaar. Daar maak ik dan een mooie herinnering van meteen. Ik heb de kleuren opgeschreven, het aantal lossen opgeschreven en de nummers van de haaknaalden die ik ga gebruiken. Die komen allemaal in het boekje te staan die ik ga vullen met alle patronen die aan bod komen.

Alle bolletjes staan klaar in mijn mandje om te beginnen. Dan krijg je toch zin om te starten als je het zo ziet staan. Per 3 januari gaan we beginnen en elke vrijdag een nieuw patroon.