Pagina's

dinsdag 24 september 2013

Geboortekaartje

Een kaartje gemaakt voor een lief klein meisje:
Ik vind het altijd leuk om de naam van de pasgeborene te gebruiken. Nu eens een keertje lekker groot met bling bling letters. Weer eens wat anders ^_^


maandag 23 september 2013

Cool dude...

...dat is de naam van het patroon die ik gebruikt heb voor dit jasje. Maar het jongetje wat erin zit is zeker ook wel cool hoor. Kijk maar naar zijn spierballen:

De gele stof is van een oude broek van mij. De rits was kapot, en aangezien geel Laurens hartstikke goed staat vond ik dat meteen een mooie bestemming.
Kijk eens hoe lief.
De zwarte stof is jeans.

En de zakjes zijn ook echt. Toch even stiekum zijn tongetje uitsteken ^_^

Daar staat hij, met een half gerecyclede jas. Kind blij, mama blij.
 
 De knopen komen van de markt, het patroon is Cool Dude uit Ottobré 3/2013.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 


vrijdag 20 september 2013

Frambozenijs (met recept)

Een recept voor frambozenijs, niet van het web, niet van een programma maar helemaal zelf verzonnen. En het was nog lekker ook.
Je neemt twee pakjes slagroom, poedersuiker en zoveel frambozen als je lekker vind. Wij hebben frambozen uit de vriezer gebruikt. Eerst even ontdooien, een flinke eetlepel poedersuiker erbij en met een half pakje slagroom door de blender halen.
Daarna klop je de rest van de slagroom met twee flinke eetlepels poedersuiker. Je roert de frambozen door de slagroom en zet het in de vriezer. Elk uur even doorroeren zodat je geen ijskristallen krijgt. En aan het einde van de dag heb je een heerlijk toetje. Kijk zelf maar:

Smakelijk!


dinsdag 10 september 2013

Hoera

Vandaag is het de trouwdag van mijn opa en oma:
Gefeliciteerd namens ons allemaal!
 


maandag 9 september 2013

Soepie!

Hoera, de tomaten in onze tuin zijn eindelijk lekker rood:
En in combinatie met dit recept wordt het deze goddelijke soep:
Alvast sorry voor degenen die morgen bij mij aan de kassa komen ;-)
 


zondag 8 september 2013

Menina


De Menina, het kindertasje uit het boek Zo Geknipt. De buitenstof is het laatste beetje wat ik over had van de tuniek uit de kringloop. Ik had er al een boodschappentas en een knuffel van gemaakt. Zeker geen miskoop voor die anderhalve euro *blij*. Ik had net niet genoeg over om de hengsels in dezelfde blauwe stof te maken, dus maakte ik die in het wit.
De paspel heb ik gemaakt van witte biaisband.

De voering heb ik een stukje erbovenuit laten piepen voor een grappig effect.
Dit tasje gaat mee naar de Creatiefmarkt a.s. zaterdag in Alkmaar. Ik heb daar samen met mijn zus een kraampje gehuurd om onze eigen gemaakte spulletjes te verkopen. Het zou leuk zijn als ik jullie daar kan begroeten.

dinsdag 3 september 2013

Bouw je eigen hut

Morgen heeft Evelien een feestje, dit keer van een jongetje in haar klas. Ik had al een tijdje geleden deze kit van Elisanna gepind op Pinterest en nu was dan de ideale gelegenheid om hem zelf te maken.
Dit jongetje houdt nogal van de natuur, daar vond ik dit stofje perfect bij passen.
 Binnenin gevoerd met groene ruitjes. Er moeten nog wel wat ringen in geslagen worden, maar die waren op (ik dacht dat ik nog een voorraadje had liggen). Dat doe ik later deze week voor hem.
Drie tentdoeken met koordjes in de hoeken.
Met karabijnhaken, touw en een zaklamp om de kit mee aan te vullen.
Kaartje eraan met de inhoud, ik zeg niets meer aan doen! Nu maar hopen dat hij er veel mee zal gaan spelen. Zowel buiten als binnen ;-)