Pagina's

dinsdag 23 oktober 2012

Crochet along of een haak maar aan

Het is maar net hoe je het noemen wilt, hahaha. Grietje Karwietje heeft op haar blog een crochet along, of in het nederlands een haak maar aan. Elke vrijdag geeft ze een patroon van een petit fourtje die je kan haken. Bij de Action heb ik de vierkante etagère gekocht en van de week ben ik dan begonnen met de eerste en de tweede petit fours.
 
Zie hier het chocoladecupje met aardbeiencrème:
En hieronder staat de pistache met botercrème:

Het is maar goed dat ik ze niet opeten kan, hahaha. Wil je ook meedoen? Rechts staat de button, als je daar op klikt kom je bij alle patronen.


zondag 21 oktober 2012

Nieuw huis.

Nog weer een kaartje gemaakt op bestelling. Ook deze is voor een verhuizing.
Met op de achtergrond huisjes van Magnolia, en voor het hek paddestoeltjes van Magnolia.


donderdag 18 oktober 2012

Tygo

Weer een opdracht gekregen voor een geboortekaartje. De jongens zijn goed gezaaid in deze periode ;-)
Met aan het blauwe bloemetje een veiligheidsspeldje met kleine voetjes.


woensdag 17 oktober 2012

Bas

Nog een jongetje geboren in de afgelopen maand. En omdat dit jongetje al een grote broer had trokken we een gouwe ouwe Eline Pelinkhof stempel uit de kast:
De knoopjeswolken vond ik ook weer in een potje. En de centimetertape komt van de Hema, ik vind hem erg toepasselijk voor een babykaartje.


dinsdag 16 oktober 2012

Overhemd (KCWC)

Een overhemd voor Michael, daar was ik zaterdag mee begonnen. Maar zo'n overhemd is nog best moeilijk. Gisteravond had ik hem pas af, terwijl ik zondag in gedachten had :-)
Het stofje heb ik bij de kringloop vandaan. Bijna twee meter voor maar 50 cent :-) Het patroon wat ik gebruikt heb heet Cool 'n Grey uit de Ottobré winter van 2009.

Het shirt is ook lang genoeg voor mijn gespierde spijker. Een maat 164 is gewoon al echt groot als je daarmee bezig bent.

De manchetten waren ook goed gelukt. Met jeansknoopjes om het geheel wat stoerder te maken. Die heb ik op de markt gekocht.

En Michael was blij met het overhemd, die moest vandaag meteen aan :-)


Gehaakt dekentje

Jaa, het is echt waar. Eindelijk is mijn dekentje af.

Ik heb vorig jaar katoen gekocht bij de Lidl, en daarmee dit patroon gehaakt.

Het dekentje is 1 meter 26 bij 72 cm. Een beetje raar formaat, maar het katoen was op. Bij de Lidl kan je het dan niet nabestellen, wat best we heel jammer is want het is fijn katoen om mee te haken.

Op de markt heb ik de rode kleur gekocht waarmee ik het randje heb gehaakt.

En mijn model demonstreert hier even dat je er ook prima onder kunt liggen.


maandag 15 oktober 2012

Luca

Een kaartje gemaakt voor mijn collega, die voor het eerst mama is geworden:
Op het geboortekaartje stond aan de voorkant een hart, ik vond dat leuk om ook op het felicitatiekaartje te doen. Het konijntje blijft ook een schattige stempel, hij is ingekleurd met copic markers. Ze beginnen nu leeg te raken, maar binnenkort is de Kreadoe. Dan ga ik daar eens kijken of ze een goedkoper alternatief hebben voor die markers.


zaterdag 13 oktober 2012

Retro bloesje (KCWC)

Nog een bloesje af gekregen. Het stofje heb ik op de kop getikt via marktplaats een paar weken geleden, maar had er nog niet echt een bestemming voor. Ik vond het perfect passen bij de groene stof voor het rokje:
Ik heb ipv de mouwrandjes zoals in het patroon stond, biaisband aan de mouwen gestikt. De knoopjes had ik nog op voorraad liggen, toevallig precies dezelfde kleur als de biaisband, echt mazzel :-)

De achterkant, met plooitjes langs de schouders
 

In de kraag zit zelfgemaakte pipingband verwerkt. Je kan die maken door biaisband door de helft te strijken, dan een koortje in de vouw leggen. En met je ritsvoetje dan vlak langs het koortje stikken. De mouwtjes zijn gerimpeld.
 
En hier dan de complete outfit. Het patroon van de bloes is Sunday Blouse en komt uit de Ottobré winter van 2009. Nu verder met een bloes voor Michael.


vrijdag 12 oktober 2012

Baby-broekje (KCWC)

Ik had nog een restje groene stof over, en weggooien is zonde. Dus zocht ik een patroontje van een babybroekje op (Ottebré/ herfst 2008), knipte en naaide de delen aan elkaar. En op de zijkanten naaide ik nog wat witte biaisband, zodat je een nike-look-a-like-broek krijgt.
 Als een babietje hem aan heeft zijn de strepen vast wel recht. Gelukkig had ik nog iemand in de omgeving die hem uit kan proberen op haar zoon :-)


donderdag 11 oktober 2012

Klokrokje

En nog een kledingstuk afgemaakt in het kader van KCWC. Ik had de stof voor Laurens zijn broekje heel zuinig geknipt. Zo zuinig dat er nog een rokje voor Evelien uit kon.
En daar staat ons fotomodel. Aan de lach moet nog een beetje gewerkt worden, hihihi. Het patroon is het klokrokje uit het boek van Mme Zsazsa.

Op het rokje heb ik een applicatie gemaakt van verschillende bloemen. Die komen van een retrostofje waarmee ik een bloesje wil maken. Die komt van de week ook vast af, ik ben nu lekker op dreef zo.


woensdag 10 oktober 2012

Nieuw huis

Nog een kaartje gemaakt in opdracht:
Met wat borduursels, stansjes en een vliegtuigstempel. Je ziet het niet zo goed, maar er hangt tussen het vliegtuig en de banner een touwtje.


KCWC fall 2012 (pin #7)

Hoiii, mijn mama doet mee aan de KCWC dit jaar. Dat betekend dat ze elke dag een uurtje achter de naaimachine zit deze week om wat moois voor ons te naaien. Ze had een broek genaaid, en daar kreeg ik ook nog een mooi shirtje bij. Heeft ze gemaakt met flockfolie en deze afbeelding. Cool he?

En hier zie je de broek goed, hij is genaaid van gabardine, die kan je hier kopen. En ze heeft het patroon Jacob gebruikt, die is van Mamasha, zij kan hele mooie jongensspullen naaien en ontwerpen.

Langs de zakken zit felgroene pipingband.

Aan de achterkant zit knopenelastiek zodat je de broek wat strakker kan maken.

 
Nou dit was mijn verhaal. Nu is mama wat voor mijn grote zus aan het maken, zij komt van de week dan nog even langs. Oh ja, alleen nog flockfolie, dat kan je hier kopen. Cool spul is dat, wie heeft er nou een groene legoman op zijn shirt :-)
 
Doeiiiiiiiiiiii!


maandag 8 oktober 2012

Evy (pin #6)

Een kaartje gemaakt in opdracht:
Ik vind het altijd leuk om de naam van het pasgeboren kindje op de kaart te verwerken. De stempel
is van CC Designs. Hoe ik het witte randje heb gemaakt kan je hier zien.


zaterdag 6 oktober 2012

Een broekje

Vorige week had ik op de kringloop een mooi ribstofje gescoord voor maar € 0.50. De stof is heel dik, ik dacht eerst dat het meubelstof was. Maar volgens mijn mams is het winterrib. Wel zo lekker warm natuurlijk. Ik nam het gratis patroon van Made om een broekje te maken. Daaraan voegde ik nog wat felgroen paspel om de broek er lekker uit te laten springen. Dan krijg je dit resultaat:
Laurens vind het poseren wel erg leuk. "Zal ik zwaaien mama?"

"Oh nee, hoeft niet :-) "

Het is een leuk en makkelijk patroon, ik zal hem wel vaker gaan gebruiken voor snelle broekjes.
 


maandag 1 oktober 2012

Lekker dekentje (pin #5)

De pin per week ging afgelopen zomer niet echt lekker, maar ik heb het weer opgepakt. Ik ben de hele zomer bezig geweest met een dekentje te maken voor Michael. Lekker voor op de bank, of als het echt koud is op zijn kamer (hij slaapt op zolder), als extra over zijn bed. De inspiratie kwam hier vandaan. Maar ipv te haken heb ik het dekentje genaaid.
Alles heb ik eerst geknipt in vierkantjes, en daarna in banen gestikt. Helaas heb ik niet erg secuur geknipt waardoor niet alles netjes aansluit.

Maar kijk eens boven het dekentje, dat is toch wel een blij hoofd. En daar doen we het voor ;-)
Ik heb als tussenvoering een fleece-dekentje van de Action gebruikt, dat maakt het dekentje lekker warm.

En zie hier de achterkant, een heerlijk vrolijk stofje. Met sterren zoals je hieronder ziet op de detailfoto.

Eerlijk is eerlijk, het was pokkewerk, ben blij dat hij af is, hihihi.